Vilnius

Attraksjoner

Festivaler

Museum

Restauranter

Shopping

Teater

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Pakkereiser

Nyttig

Fakta

Fly

Kart

Prisnivå

Reisehåndbøker

Språkguide

Transport

Valuta

Videoer

Været

Partnere

Beijing Ferie

Danskebåten

Trakai Slottet

Trakai er den gamle hovedstaten i Litauen og ligger 30 km vest for Vilnius. Byen har et unikt landskap bestående av mange idylliske innsjøer og åser. Det viktigste landemerket i byen er Trakai slottet som er bygget på en øy, i innsjøen Galve. Det var Storhertug Gediminas som bygget slottet tidlig på 1300-tallet.

På 1400-tallet ble det bygget en imponerende festning rundt slottet som holdt fiender unna. Slottet ble aldri beseiret, men når Trakai mistet statusen som hovedstad til Vilnius, mistet byen litt ett litt sin politiske betydning. Dette førte til økonomiske nedgangstider for byen, og slottet ble etter hvert omgjort til et politisk fengsel.

Slottet forfalt med tiden, men ble gjenoppbygd i 1955 – 1962 etter et prosjekt av arkitekten Bronislovas Krūminis. Slottet fremstår i dag som et fint eksempel på gotisk arkitektur og huser Trakai historiske museum.  Resten av slottet og borgen brukes til festivaler, konserter og annen form for underholdning. Dette gjør slottet til en fantastisk utflykt for turister som ferierer i Vilnius.

Adresse: Kęstučio st. 4 LT-21104 Trakai, Litauen
Telefonnummer: +370 528 53941 
E-post: info@takaimuziejus.lt

 

Anbefalte Hotell

Le Meridien

Novotel

Ramada

Klaipeda

Reval Hotel

Europa City

Centrum

 

site stats