Vilnius

Attraksjoner

Festivaler

Museum

Restauranter

Shopping

Teater

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Pakkereiser

Nyttig

Fakta

Fly

Kart

Prisnivå

Reisehåndbøker

Språkguide

Transport

Valuta

Videoer

Været

Partnere

Beijing Ferie

Danskebåten

TV-tårnet i Vilnius

Tv tårnet i Vilnius ble bygget i 1980 og er 326,5 meter høyt. Dette gjør tårnet til den høyeste bygningen i Litauen. I 1991 havnet tårnet imidlertid i historiebøkene når sovjetiske stridsvogner omringet og angrep tårnet.  Tusenvis av Litauere blokkerte veien for stridsvognene, noe som resulterte i at 14 ubevæpnede sivile ble drept og hundrevis ble skadet. Til tross for all motstanden klarte de sovjetiske troppene å ta kontroll over tårnet inntil Russland anerkjente litauisk uavhengighet nesten et halvt år senere.  Besøkende kan i dag gjenoppleve disse tragiske hendelsene i et lite, men rørende museum i første etasje.
Tårnet har i dag et roterende observasjonsdekk som ligger 165 meter over bakkenivå. Observasjonsdekket roterer en gang hvert 45. Minutt, og tilbyr en utrolig panoramautsikt over byen og dens omgivelser. Man finner også kafeen Paukščių takas, (litauisk for Melkeveien) på observasjonsdekket.
På sommeren er det mulighet for publikum å hoppe i strikk fra 280 meters høyde, og på vinteren blir tårnet dekorert som et juletre.

Mer informasjon og beliggenhet

Adresse: Sausio 13-osios st. 10
LT-2050 Vilnius
Litauen

Kart


Vis større kart 

 

Anbefalte Hotell

Le Meridien

Novotel

Ramada

Klaipeda

Reval Hotel

Europa City

Centrum

 

site stats