Vilnius

Attraksjoner

Festivaler

Museum

Restauranter

Shopping

Teater

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Pakkereiser

Nyttig

Fakta

Fly

Kart

Prisnivå

Reisehåndbøker

Språkguide

Transport

Valuta

Videoer

Været

Partnere

Beijing Ferie

Danskebåten

Shopping i Vilnius

Bildet er tatt inne på Europa kjøpesenter.

Vilnius er først og fremst en liten og koselig by som tilbyr en egen, men unik shoppingopplevelse. Utvalget i byen er ikke all verden, men det finnes mange nasjonale skatter i de mange håndverks og suvenirbutikkene. Vilnius kan også skryte over å ha blitt kåret til den billigste storbyen i Europa flere år på rad.

De mest typiske suvenirene som Nordmenn pleier å ta med seg fra Vilnius er Lin, Rav og gjenstander i glass som boller, vaser og fat. Dette kan kjøpes på suvenirmarkedet på Pilies Street som er vanskelig å styre unna. Her selges strikkede hatter, ull votter, smykke esker i tre, klær i lin, armbånd og kjeder i rav, russiske dukker i esker og mye annet som minner om øst Europa. Det selges også mange nydelige glass gjenstander som blir laget på glassblåseriet i Vilnius.
Det selges ikke bare suvenirer i Vilnius som også har noen moderne kjøpesenter fulle av motebutikker som Zara, Mexx, Mango, Only, Vero Moda, Benetton og Gant for å nevne noen.  

Akropolis er det største kjøpesenteret i Litauen, og ligger 10 minutter fra Vilnius sentrum i Taxi. Kjøpesenteret er enormt og opptar hele 110 000 m2, fordelt mellom utallige butikker, en kino, bowling, restauranter og kafeer. Andre store kjøpesenter i Vilnius er Europa, Konstitucijos 7a, og Ozo 25.

Butikkene i Vilnius sentrum har åpent fra 10.00 til 18.00 på hverdager og til 15.00 på lørdagene. På Søndagen har de fleste butikker stengt.

Anbefalte Hotell

Le Meridien

Novotel

Ramada

Klaipeda

Reval Hotel

Europa City

Centrum

 

site stats