Vilnius

Attraksjoner

Festivaler

Museum

Restauranter

Shopping

Teater

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Pakkereiser

Nyttig

Fakta

Fly

Kart

Prisnivå

Reisehåndbøker

Språkguide

Transport

Valuta

Videoer

Været

Partnere

Beijing Ferie

Danskebåten

KGB Museet (Museum of Genocide Victims)

KGB Museet er det viktigste og mest populære museet blant turister i Vilnius. Museet er unikt fordi det er det eneste i de Baltiske stater som ligger i et tidligere hovedkvarter til KGB. Museet som også kalles ”Museet for ofrene for folkemord” er delt inn i flere forskjellige temaer.

KGB fengselet ble etablert i kjelleren av bygningen i løpet av høsten 1940 etter Litauen ble okkupert av Sovjetunionen. Fengselet inneholdt på denne tiden 50 celler, men på begynnelse av 1960-tallet da den anti sovjetiske motstanden var brutt ble de fleste av cellene brukt til å lagre KGB arkiv. De resterende cellene ble fremdeles brukt til fengsling av personer som kjempet for menneskerettigheter. Fengselet er i dag i den stand det var da KGB forlot det i august 1991. Besøkende kan se 19 felles avdelinger, rommene til vaktene, fingerprint rommet, rommet der fangene ble pint og gårdsrommet hvor fangene ble tatt med ut for frisk luft.

I Eksekusjonskjelleren kan en se utstillinger som viser rutinene for hvordan folk ble henrettet og i torturkammeret kan en se hvordan folk ble torturert her. Alt i alt er museet veldig rørende og gir et stort inntrykk.

Mer informasjon og beliggenhet

Addresse: Auku Street 2a
Telefonnummer: +370 5 249 6264
Åpenningstider: 10:00-17:00, søndag: 10:00-15:00, mandag: stengt
Pirs: Voksnt 4Lt, studenter 2Lt, barn 1Lt.

Kart


Vis større kart 

 

Anbefalte Hotell

Le Meridien

Novotel

Ramada

Klaipeda

Reval Hotel

Europa City

Centrum

 

site stats