Vilnius

Attraksjoner

Festivaler

Museum

Restauranter

Shopping

Teater

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Pakkereiser

Nyttig

Fakta

Fly

Kart

Prisnivå

Reisehåndbøker

Språkguide

Transport

Valuta

Videoer

Været

Partnere

Beijing Ferie

Danskebåten

Festivaler i Vilnius

Vilnius Book Fair

Vilnius Book Fair arrangeres hver februar og er den største bokmessen i Vilnius. Hvert år besøker 55 000 mennesker denne kulturelle begivenheten.

Nettsted: www.litexpo.lt

Uzgavenes

Uzgavenes er en tradisjonell festival som arrangeres i februar for å markere slutten av en lang og mørk vinter. Festivalen finner sted i gatene der festglade mennesker danser og er utkledd med masker og kostymer.

Nettsted: www.etno.lt

Kaziukas Fair

Kaziukas Fair er en stor årlig kunst og håndverk festival som arrangeres 3 dager i mars, på markedene i Vilnius. Festivalen tiltrekker seg titusenvis av besøkende, samt håndverkere fra hele Litauen og nabolandene.

Nettsted: www.vilnius-tourism.lt

Kino Pavasaris

Kino Pavasaris er en årlig internasjonal filmfestival som arrangeres tidlig i april. Festivalen fokuserer på ikke-kommersielle filmer.

Nettsted: www.kinopavasaris.lt

New Baltic Dance

New Baltic Dance er en internasjonal dansefestival som har vært arrangert hver april siden 1997.

Nettsted: www.vilniusfestivals.lt

Internasjonal Poet Festival

Festivalen er blitt arrangert hvert år siden 1965, og er den største litterære begivenheten i Vilnius. Over noen få dager i april blir det arrangert høytlesning, konserter og utstillinger.

Nettsted: www.rsleidykla.lt

Vilnius Festival

Denne prestisjetunge festivalen ble arrangert for første gang i 1997, og har siden funnet sted hver juni i Vilnius. Det blir holdt konserter i byens berømte konsertsaler av både internasjonale og Litauiske musikere. Det blir spilt alt fra klassisk og barokk til jazz og folkemusikk.

Nettsted: www.vilniusfestivals.lt

St. Christopher Sommer Musikk Festival

Festivalen arrangeres i juli og august for å belønne befolkningen i Vilnius og hylle sommeren. Det blir holdt hundrevis av forestillinger av litauiske og utenlandske musikere, som blant annet spiller opera, jazz kammer og orgel musikk.

Nettsted: www.kristupofestivaliai.lt

Saules Smugis

Hver august arrangeres Litauens største dance party i Vilnius. Festivalen tiltrekker seg festglade mennesker fra hele Litauen som kommer for å feste til de sene nattetimer, etter musikk fremført av Europas beste DJer.

Banchetto Musicale

Denne enestående musikk festivalen presenterer populære komposisjoner fra middelalderen, renessansen, og barokken. Festivalen blir arrangert over tre uker i september og oktober.

Nettsted: www.bmfestival.lt

Vilnius Jazz Festival

Festivalen arrangeres hver oktober, og presenterer jazz på sitt beste. Festivalen tiltrekker seg et stort publikum, og mange internasjonale jazz artister til Vilnius.

Nettsted: www.vilniusjazz.lt

Julemarked i Vilnius

I desember handler det mest om julen i Vilnius. Det blir reist et stort juletre ved katedraltorget og arrangert konserter i alle kirkene. For nordmenn som reiser til Vilnius for å dra på juleshopping kan vi også melde om et fantastisk julemarked.

 

Anbefalte Hotell

Le Meridien

Novotel

Ramada

Klaipeda

Reval Hotel

Europa City

Centrum

 

site stats